måndag 28 maj 2012

Dubbelchokladkaka med myntagrädde

Här kommer Morsdagsefterrätten som Signe, min svärmor bjöd på. Ännu ett recept från Allers.


15 bitar

200 g smör
5 dl socker
4 ägg
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g mjölkchoklad

Myntagrädde:
2 dl grädde
1 kruka färsk mynta

Tillbehör: jordgubbar

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda med socker, ägg, salt, vanlijsocker och kakao. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner. Bre ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 40X30 cm. Hacka chokladen och fördela den jämnt över kakan. Grädda i 15-20 minuter. Den ska vara lite kladdig. Låt svalna och skär i rutor. Vispa grädden. Spara några myntablad till garnering. Hacka resten av myntan och blanda i grädden. Servera rutorna med grädden och garnera med myntan och jordgubbar.

-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Oh, vad gott med choklad! Jag älskar allt med choklad! Du frestar mig så mycket!;):)
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera