fredag 8 juni 2012

Bruschetta med karamelliserade tomater och getost

En god förrätt blir det idag. Tyvärr hade jag ingen färsk rosmarin så det blev torkad istället. Receptet är från Allers.


4 port

ca 250 g små plommontomater
1 dl socker
2 msk smör
4-6 skivor av en baguette
75 g getost
2 tsk rivet citronskal
1 tsk mycket finhackad rosmarin

Skålla tomaterna och dra av skinnet, gör så här: Doppa i kokande vatten, skär ett litet snitt med en vass kniv i tomatens spets, kniven ska bara precis genom skalet. Dra av skinnet och dela varje tomat på mitten.
Häll sockret i stekpanna och sätt på värmen. När sockret börjar skifta mot brunt är det dags att lägga ner smöret och röra om. Blanda ner tomaterna och låt fräsa några minuter.
Rosta brödet och bre getost på varje skiva. Fördela tomaterna ovanpå och toppa med rivet citronskal och rosmarin.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut! Har du provat rökig fetaost från Fontana? Om inte, gör det! Så gott att bara strö på tomater eller ha i röran! :)
    Ha en fin lördag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera