söndag 24 juni 2012

Strawberry cheesecake icecream

Midsommaraftonens efterrätt stod Anette för. En smarrig glasstårta med jordgubbar och kex i. Receptet är från Matplatsen.



Strawberry cheesecake icecream

100 g färska jordgubbar
3 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
3 äggulor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
120 g singoalla cheesecake
ca 1 dl jordgubbssylt, gärna squeezy på flaska, enklare att spritsa ut

Garnering:
jordgubbar
riven choklad
citronmeliss

Mixa jordgubbarna till puré. Vispa grädden. Vispa ihop färskost, äggulor, socker, vaniljsocker och salt i en separat bunke. Vänd i grädden och jordgubbspurén.
Krossa kakorna grovt. Varva glassmeten med kaksmulorna och sylten i en form. Täck formen med plastfolie och frys glassen minst 5 timmar. Garnera med jordgubbar, riven choklad och citronmeliss.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Smaskelismaskens! ;):) Ser fantastiskt gott ut! Vilket coolt sätt att servera tårtan i sådan glas! :)
    Ha en fin måndag! (ellerkanske alla veckodagar har blandats ihop frö dig som för mig! :)
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde det till skolavslutningen och den var verkligen mumsig!

    Hoppas du är bättre i ögat nu, läskigt när det blir något med ens ögon.

    SvaraRadera