
Västerbottensruta med lax, räkor och rom
8 port
200 g riven västerbottensost
1 rulle kyld smördeg (250 g)
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 stor rödlök
1,5 dl gräddfil
sikrom
16 skivor rökt eller gravad lax
1 påse räkor
salt och peppar
dillvippor till garnering
Sätt ugnen på 225°C. Rulla ut smördegen och lägg i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm). Nagga smördegen väl med en gaffel. Förgrädda bottnen ca 10 minuter mitt i ugnen. Om smördegen bubblar upp i ugnen kan man efter gräddningen trycka med en stekspade så att bottnen blir platt. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda ner osten i äggvispet. Häll det över smördegsbottnen. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter, tills äggstanningen har stelnat. Låt svalna. Skala och finhacka löken. Skär smördegspajen i rutor. (Värm eventuellt i ugnen så den blir ljummen). Garnera med creme fracihe, lax, räkor, rom, rödlök och dill.

-Mama Skogly ♥
Gud vad gott det låter! Funderar på att göra något liknande med med lchf-pajdeg/botten...
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram
//Lana