lördag 14 juli 2012

Baconlindade kycklingrullar med västerbottens ost, bakad potatis och persiljesmör

Idag bjuder jag på det här smaskiga receptet som är från en Allers. Perfekt med allt på samma plåt och dj***lskt gott! Det här kommer jag att göra fler gånger. Jag gjorde endast halv sats eftersom min man inte tål kyckling. Barnens gjorde jag utan ost och basilika. Äter man low carb så serverar man nåt annat än potatis till.

Nu drar vi strax iväg till Sollefteå med vår husvagn men recept kommer ni att få ändå. Man ska dela med sig av det goda. Tjipp!


Baconlindade kycklingrullar med västerbottens ost, bakad potatis och persiljesmör

4 per, 45 minuter

4 kycklingfiléer
0,5 kruka basilika
1 tsk rivet citronskal
50 g västerbottensost
1 pkt bacon
salt och peppar

500 g potatis
2-3 msk olivolja
några kvistar färsk timjan

75 g smör
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta

Dela varje filé i fyra delar. Skär ett snitt i sidan på varje bit och krydda snittet med basilikablad, citron och en liten bit ost.

Vik ihop kycklingbitarna och vira en skiva bacon runt varje. Krydda med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i bitar och vänd runt i lite olivolja och färsk timjan. Krydda med salt och peppar. Lägg potatisen på ugnsplåt och baka i ca 20 minuter.

Blanda smöret med perslja och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.

Ta ut plåten med potatisen efter 20 minuter. Fördela kycklingen ovanpå, stek i ytterligare 15 minuter. Servera med persiljesmöret.





-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Helt i min smak! Nu satte du i gång min "vad ska vi äta idag"-del i hjärnan.

    SvaraRadera
  2. Mums, vad gott! Det här receptet måste jag testa! Västerbottenost är ju så god! :)
    Trevlig resa!
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Jättegott! Västerbottensost är ju pricken över iet!

    SvaraRadera
  4. Wow, vad gott det låter!! Älskar VB och potatisen ser ut helt i min smak!

    SvaraRadera