onsdag 25 juli 2012

Lime- och balsamicomarinerade jordgubbar

I Ostvik där vi nu har varit i några dagar har de två jordgubbsland. Efter surströmmingen åt vi dessa gubbar i marinad. Mums! (Älskar tallrikarna!)


Lime och balsamicomarinerade jordgubbar.

1 liter jordgubbar
Saft och skal från en lime
2 tsk råsocker
2 msk balsamvinäger

Skölj och dela jordgubbarna. Riv skalet från limen och blanda ner i jordgubbarna. Blanda limejuice och socker och värm tills sockret är smält. Häll detta över jordgubbarna. Tillsätt balsamvinägern och blanda runt. Låt dra i minst 10 minuter, gärna över natten.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Låter som en fräsch marinad till jordgubbar!

    SvaraRadera
  2. Låter himla gott! Jordgubbar är ju smarrigt! I mitt land så är det bara kart än så länge, men snart så!
    Mvh

    SvaraRadera
  3. Mums, vilka härliga jordgubbar! Receptet låter jättegott! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Vad spännande med balsamico i! Har sett att det använts i efterrätte förut så det kanske är dagsatt testa.

    http://bakasockerfritt.blogg.se

    SvaraRadera