lördag 18 augusti 2012

Rökig auberginedipp med grillat naanbröd

Ett recept från Elles Grillfest som var supergott. Det ska egentligen vara papadumbröd, men det fanns inte på Coop. Grilla auberginen på elden i väntan på den rätta grillglöden för köttet. Själva röran funkar för LCHF:are.


Rökig auberginedipp med grillat naanbröd

2 auberginer
1 dl naturell yoghurt
saft från 0,5 citron
1 vitlöksklyfta
1 röd chili, hackad
1 tsk koriander
olivolja
salt och peppar

naanbröd

På med grillen och grilla auberginerna tills skalet börjar svartna och köttet mjuknar. Det går även att göra i ugnen om du vill förbereda röran innan. Ta av skalet och kör auberginerna i matberedare tillsammans med yoghurt, citron, vitlök, chili, koriander, lite olivolja, salt och peppar. Lägg bröden på grillen och låt dem få lite färg. Det går jättefort, så pass upp! Servera bröden med dippen.

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Aubergine är så gott! Speciellt om steker den ordentligt så att alla goda smaker kommer fram i denna fantastiska grönsak!
    Ha en fin söndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera