fredag 14 september 2012

Chicken Teriyaki i ugn

Ett recept jag hittat på Matklubben som jag bara var tvungen att prova. Riktigt gott och väldigt enkelt.


Chicken Teriyaki i ugn

6-8 personer

6 - 8 kycklingfiléer

Såsen:
5 dl grädde
5 dl crème fraiche
1 flaska teriyaki sås Santa Maria (3dl)
2 tsk sambal oelek
2 st pressade vitlöksklyftor, alternativt vitlökspulver (1-2 tsk)
Lite potatismjöl


1.Skär filéerna i mindre bitar och stek i smör tills de fått färg.

2.Blanda ihop alla ingredienser för såsen i en skål, bunke, eller liknande. Häll såsen över kycklingen.

3.Sätt in i 200 grader i ugn 40-45 minuter.

(Potatismjölen har man i för att kycklingen ej skall vattna.)


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Det låter jättegott! Teryakisås passar kyckling perfekt! :)
    Ha en fin lördag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera