Ett recept jag hittat på Matklubben som jag bara var tvungen att prova. Riktigt gott och väldigt enkelt.
Chicken Teriyaki i ugn
6-8 personer
6 - 8 kycklingfiléer
Såsen:
5 dl grädde
5 dl crème fraiche
1 flaska teriyaki sås Santa Maria (3dl)
2 tsk sambal oelek
2 st pressade vitlöksklyftor, alternativt vitlökspulver (1-2 tsk)
Lite potatismjöl
1.Skär filéerna i mindre bitar och stek i smör tills de fått färg.
2.Blanda ihop alla ingredienser för såsen i en skål, bunke, eller liknande. Häll såsen över kycklingen.
3.Sätt in i 200 grader i ugn 40-45 minuter.
(Potatismjölen har man i för att kycklingen ej skall vattna.)
-Mama Skogly ♥
Det låter jättegott! Teryakisås passar kyckling perfekt! :)
SvaraRaderaHa en fin lördag!
Kram kram
//Lana
Ja, det var riktigt gott. Kram!
RaderaLåter jättegott!
SvaraRaderaDet var det, Ann-Sofi!
Radera