torsdag 13 september 2012

Shrimp saganaki

Fredag and I like. Idag blir det lite trädgårdsfix och diverse rensning. Man kanske även borde börja med 9:ans omdömen... Vi får se, helt enkelt.

Idag har jag stulit ett recept från Matplatsen. Riktigt gott. Jag gjorde halva receptet och åt en nygräddad ciabatta till och det räckte gott och väl som middag.


Shrimp saganaki

2 port (ätes som en förrätt eller lättare måltid)

ca 300 g räkor med skal
3-4 stora smakrika tomater, gärna kvisttomater
2 vitlöksklyfotr, finhackade
1 liten gul lök, finhackad
olja
färsk bladpersilja
salt & peppar
1 dl vatten och 1 msk skaldjursfond
2 msk vitt vin
2 tsk kinesisk soja
späd ev med lite vatten
fetaost

Fräs lök och vitlök i oljan så de mjuknar men ej tar färg. Skålla tomaterna och ta bort skalet. Hacka köttet i små bitar och lägg i kastrullen. Tillsätt soja och vitt vin. Häll i skaldjursfond, salt och peppar och smaka av. Hur mycket beror på vilken slags fond ni använder. Tillsätt persiljan och låt det koka ner lite. Häll över tomatsåsen i en ugnssäker form (eller två små). Lägg i räkorna och strö över fetaost efter smak. In i ugnen 200 C ca 10 min eller tills fetaosten smält. Servera genast med något gott bröd att doppa i.





-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Vad gott det låter! Riktig fredagsmat! :)
    Omdömen... minns också den lilla stressen över att skriva det...
    innan jag fått anställning på kulturskolan, jobbade jag som musiklärare på grundskolan, högstadiet... så det blev en hel del omdömen under mina 9 år på skolan...
    Lycka till med skriverier! :)
    Ha en fin fredag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lana. Jag har skrivit tre hittills. TRE!

      Radera
  2. Men MUMS, vilket läckert och festligt recept! :)

    SvaraRadera