torsdag 4 oktober 2012

Banankaka med choklad

Idag är det kanelbullens dag. Jopp, det är det. Men eftersom jag inte är en glad bullbagare så låtsas vi att det är banankakans dag istället. Vi hade nämligen ledsna bananer i köket imorse. Nu är bananerna glada och ligger i en kaka istället. Win-win.


Banankaka med choklad

75 g smör
2,5 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 übermogna bananer
100 g choklad
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smält fettet i en kastrull och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt och vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa los bananos och blanda ner detta in the smet. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Jag serverade en klick grädde till.

Oj, vad understimulerad jag känner att jag är...


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Tänk om banankakans dag fanns, den skulle jag fira!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
  2. Banankaka är också mycket gott!

    SvaraRadera