torsdag 18 oktober 2012

Kall gurksoppa med pilgrimsmusslor

Nu kommer Kajsa att vara gästkock i dagarna tre. Hon har nämligen, tro det eller ej, fyllt de presigefyllda 40 (som är the new 20). Hon bjöd således oss foxy ladies på en trerätters middag av gradiosa slag. Vi inleder med den fräscha förrätten. (Vegetarianer hoppar musslorna.)


Kall gurksoppa med pilgrimsmusslor

1 kg gurka, skalad och urkärnad
3 dl kall höns- eller grönsaksbuljong
2 msk vit balsamvinäger
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk finhackad persilja
3 msk finhackad gräslök
3 dl gräddfil
salt och peppar

pilgrimsmusslor (2 per pers)
olivolja
citron
salt och peppar

Skär gurkan i bitar. Mixa gurka, buljomg, balsamvinger, vitlök, persilja och gräslök till en slät pué i matberedare eller med stavmixer. Rr i gräddfilen och smaka av med salt och peppar. Låt soppan stå i kylskåpet i minst 1 tim så den är riktigt kall vid serveringen. Lägg musslorna i en blandning av salt, peppar, citron och olja. Stek dem och trä upp dem på pinnar just innan servering.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Vilket häftigt recept! Så fräscht och gott!
    Ha en toppen fredag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. NAM så fräscht och mumsigt det här både låter och ser ut!! Ser verkligen toppengott ut!
    Kram
    Sonja

    SvaraRadera