onsdag 17 oktober 2012

Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås

Idag kommer ett recept ur Anna Halléns bok "LCHF - husmanskost" som blev supergott. Till kycklingen serverade jag parmesangratinerad blomkål. Receptet på det kommer senare. Vill man så kan man äta ris eller klyftpotatis till. Supernajs.


Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås

4 port

4 st kycklingfiléer
200 gr smaksatt färskost (jag tog flödeost med pikantsmak och lite riven Boxholms chiliost)
2 paket bacon
2 msk smör

Gräddsås:
5 dl vispgrädde
100 gr smaksatt färskost
2 msk kycklingfond
1 tsk soja
salt
peppar

Linda baconet runt filéerna och fäst med tandpetare.
Bryn kycklingen runt om i smör.
Lägg därefter kycklingen i en ugnsform.
Spara det brynta smöret till gräddsåsen.

Sås:
Använd samma stekpanna som till kycklingen och låt den brynta såsen vara grunden till såsen.
Tillsätt vispgrädde, färskost, fond och soja.
Salta och peppra.
Häll såsen i ugnsformen över kycklingen. In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Kolla så att kycklingen är färdig. Servera.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Oh, vad gott! Var längesen jag lagade denna rätt! Har ju också denna bok hemma... Tack tack för påminnelsen! :)
    Ha en toppen torsdag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera