söndag 21 oktober 2012

Parmesangratinerad blomkål

Måndagmorgon, man är uppe och gråter inte. Den här veckan laddar vi för att mina syskonbarn ska komma och bo hos oss en vecka medan syrran och hennes man är utomlands. Det blir mys, bakning och utflykter. Längtar!

Den här hittade jag också på en amerikanschk sida. Serverade den till kycklingfilén och det var riktigt gott.


Parmesangratinerad blomkål

1 port

1/4 litet blomkålshuvud
olivolja
1 msk färsk, finhackad persilja
vitlökspulver
riven parmesan
peppar

Skär blomkålen i mindre bitar. Lägg i ugnsfast form. På med vitlökspulver, persilja, peppar och riven ost. Ringla över oljan. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.






-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Vilket bra recept! Så gott, enekelt och smidigt att göra! Sparar på en gång! :)
    Mysigt med små gäster hemma! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Låter gott, blomkål och parmesan! Ha det fint med syskonbarnen! Kram

    SvaraRadera
  3. Mums, vad gott! :)
    Ett jättebra tips!!

    Ha en härlig dag!
    / Sonja

    SvaraRadera