onsdag 24 oktober 2012

Ricotta cakes

Här kommer förrätt nummer två, ett recept från recept.nu. Fast nja, jag vet inte om det var en förrätt eller en efterrätt, faktiskt. Vårt tips är att stoppa i mer kryddor och mer vitlök. Men det var gott i alla fall.


Ricotta cakes

12 port

3 burkar(á 250 g) ricottaost
skal från 1 citron
1 klyfta vitlök
2 kvistar bladpersilja
1 mskolivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 stekologiska ägg
2 påsar(100 g) pinjenötter
2 askar ruccola
1 ask amerikanska blåbär
olivolja
crema di balsamico

Du behöver också:
en muffinsplåt i teflon

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman ricottaost, rivet citronskal, riven vitlök, finhackad persilja, olivolja, flingsalt, svartpeppar och ägg.
3. Smörj en muffinsplåt med olivolja och fördela smeten i 12 portioner. Grädda ricottakakorna tills de är gyllene, i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
4. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr kastrull.
5. Fördela ruccolan på assietter och strö över blåbär och rostade pinjenötter. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Lägg en ricottakaka på salladen och servera.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Mums, ricotta är mycket gott!

    SvaraRadera
  2. Det här låter ju minst sagt lite spännande!! :)
    Ha en härlig dag!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Wow, vilket spännande recept! Och så gott!
    Jag sparar receptet genast! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Ja, det var gott, men det behövde som sagt lite mer kryddor, tyckte vi.

    SvaraRadera