måndag 26 november 2012

Pepparkakscheesecake med ädelost

Ica Maxi skickade ut en broschyr för ett tag sedan med recept på denna goding i. Tyvärr var de inte alls lika lättskurna som de såg ut att vara på bilden för de blev inte alls lika snygga. Men goda! Något till glöggmingel?


Pepparkakscheesecake med ädelost

75 g smör eller margarin
25 pepparkakor

280 g ädelost (gräddädelost)
2 dl crème fraiche

1.Klä en avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter med plastfolie (för 12 port).
2.Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i en matberedare till ett smul. Blanda i matfettet.
3.Tryck ut hälften av pepparkaksblandningen så att den täcker botten av formen. Ställ i kylskåp för att stelna.
4.Fyllning: Mixa osten med crème fraichen i en matberedare. Mixa tills den är luftig och fast.
5.Bred ut ostsmeten jämt på pepparkaksmulet i formen. Fördela resten av ”smulet” på osten. Platta till och ställ kallt.

-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Pepparkaka och ädelost är en god kombo! Roligt med en cheesecake av dessa!

    SvaraRadera
  2. Vilket spännande recept! Cheesecake är ju så gott med alla möjliga smaksättningar! :)
    Ha en toppen tisdag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Undrar just hur dom på Buffé lyckades...Blev bjuden på denna när jag var på glöggkväll förra helgen och hon hade samma problem med att skära upp den fint!Men god var den! :)

    SvaraRadera