söndag 25 november 2012

Toaströra la mare

Vi har just kommit hem från en miniweekend i Luleå. Vi har shoppat och ätit gott. Bilder och mer strunt kommer senare.

Ett recept från Matklubben som jag har testat. Nu följde jag ju inte receptet ordentligt. Bytte ut gräddfilen mot creme fraiche, gräslöken mot persilja, skippade paprikan och majjon. Skivade även över ost och gräddade på 225 grader mitt i ugnen i ca 10 minuter. Istället för formbröd blev det Kågekaka ur frysen. Man tager vad man haver, helt enkelt.


Toaströra la mare

4-6 personer

½ dl majonnäs
½ dl räkost
2 msk gräddfil
100 g crabstick
100 g paprika
1 msk rostad lök
1 msk gräslök
100-150 g ost
örtsalt
curry
citronpeppar
4-6 skivor formbröd

Blanda majonnäs, räkost och gräddfil.
Skär crabstick i tunna skivor och finhacka paprika och gräslök.
Rör ner det skurna och hackade samt rostad lök.
Krydda med örtsalt, curry och citronpeppar efter egen smak. Smaka av och låt gärna vila ca 1 timme så kryddorna får utvecklas.

Sätt ugnen på övervärme 225 grader.
Bred röran på formbrödsskivor till önskad tjocklek, täck ordentligt med ostskivor.
Sätt in i övre delen av ugnen, grädda till osten smält och fått fin färg, ca 5-10 minuter.

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Låter fint det där;)
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  2. Bra tips! Har crabsticks i kylen (efter att vi lagade sushi) som jag inte vet vad jag ska göra med...

    SvaraRadera