fredag 7 december 2012

Biffmacka med avokado och salsasallad

Torsdagkväll och en god smörgås i en lyckad combo. Fast skippa "god", den var jippidydodayummy! Ett recept från en gammal Buffé. Jag hade dock persiljesmör i botten istället. Bytte ut mild salsa och tabasco mot het salsa. Sweet chilisåsen var pricken över i. Jag måste nog göra den här bad boyen fler gånger...


Biffmacka med avokado och salsasallad

1 skivor utskuren biff (à ca 150 g)
1 skiva lantbröd
1/2 vitlöksklyfta
1 msk olivolja (+ extra till pensling)
1 tsk limejuice (färskpressad eller konc från flaska)
1 krm socker
1 msk mild salsa
2 droppar tabasco
1 mogen avokado
rucolasallat eller någon annan form av spröd sallad
sweet chilisås
salt
peppar

1.Sätt ugnen på 200°C.
2.Skala och pressa vitlöken. Pensla brödskivan lätt med olivolja och gnid in den med vitlök. Strö lite salt över brödskivan. Rosta på ett ugnsgaller i 5-6 minuter, tills brödet blivit vackert gyllenbrunt.
3.Salta, peppra och stek köttskivan i olja i en het stekpanna, 2-3 minuter på varje sida.
4.Blanda ihop olivolja, limejuice, socker, salsa och tabasco i en skål. Smaka av med salt och peppar.
5.Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet och skär i skivor. Grovriv salladsbladen. Blanda i detta i dressingen.
6.Lägg upp toasten på tallrik. Skiva köttet tvärs över och lägg på toasten. Fördela salladen över. Ringla lite sweet chili över anrättningen.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj, vad smarrigt! Vilken lyxig macka! Mums!
    Ha en toppen fredag!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Mmm vad hungrig jag blev:)
    Kramar från victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera