torsdag 27 december 2012

Citronkola

Testade Mat-Tinas recept på citronkola efter ett tips från Vicktoria W på facebook. Supergott! Nästa gång ska jag nog prova ha i endast hälften av kokosfettet, då det i slutet inte riktigt ville blanda sig med resten av smeten. Gott var det hur som helst! Har ni gjort färdigt årets julgodis kan ni ju alltid testa nästa år!

Det räcker nästan att göra halva laddningen, kan jag också tillägga.


Citronkola

5,75 dl socker
3 st citroner, rivet skal och saft från
125 g smör
350 g vit choklad
225 g kokosfett

Koka upp sockret med saften och skalet från citronerna. Sila ner sockerlagen i en tjockbottnad vid kastrull och låt det koka till dess att temperaturen uppgår till 114 grader. Pensla samtidigt kastrullens kanter med vatten för att förhindra kristallisering av sockret.
Tillsätt smöret och låt det koka vidare till dess att temperaturen uppgår till 119 grader. Dra kastrullen från plattan och rör ner den vita chokladen. Rör om ordentligt till dess att chokladen smält. Rör därefter ner kokosfettet lite i taget så att det blandar sig ordentligt med smeten. Häll smeten i två ca 25 cm långa brödformar eller en lite större form och låt dem stå i kylen i ca ett dygn. Förvara kolan inplastad när den är färdig.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar