fredag 14 december 2012

Godaste pepparkakorna med ostkräm

Här kommer Evas pepparkakor med ostkräm. Sååå gott! Kikar ni in imorgon så bjuder jag på lite julgodis. Åtminstone recept på julgodis...


Hyvlade pepparkakor

200 g smör el margarin
2 dl socker
1 dl ljus sirap
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
2 tsk nejlikor
1 tsk bikarbonat
ca 6 dl vetemjöl
( 100 g mandelspån )

Rör matfett och socker smidigt.
Tillsätt sirap, kryddor och mandel.
Blanda bikarbonaten med mjölet och blanda i lite i sänder.

Dela degen i två delar och rulla ut till två rullar ca 20 cm långa , som plattas till med handen så att de blir rektangulära.
Se till att de inte blir bredare än osthyveln.
Låt vila i kylen över natten.

Hyvla långa remsor av degen direkt på plåten klädd med bakplåtspapper , skär remsorna i tre delar.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 3-5 minuter.

Om det är svårt att hyvla , lägg degen i frysen en stund.

Ostkräm

150 g grönmögelost
1 burk kesella (250g) 10% fett

Mosa osten med en gaffel blanda med kesella. Servera röran kall.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar