fredag 14 december 2012

Kaffe- och cointreautryffel

En av årets julgodissorter. Mums!


Kaffe- och cointreautryffel

ca 40 stycken

1/2 kg mörk choklad (70%)
2 1/2 dl grädde
1/2 dl flytande honung
2 msk Nescafépulver
4 cl Cointreau

Hacka chokladen. Koka upp grädde, honung och kaffepulver. Blanda den varma grädden med chokladen och rör till en slät smet, smaka av med Cointreau. Klä en form med plast och slå tryffelsmeten i den. Låt stå i kyl cirka 4 timmar. Skär i bitar. Låt bli rumstempererade före servering. Går bra att frysa.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Mmm...gott, mäktigt och lyxigt!
    Ha en fin lördag!
    Har du satt nu alla betyg? :)
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Mums, nu blev jag sugen! Låter gott!

    SvaraRadera