måndag 10 december 2012

Rödlökschutney

En av gudmödrarnas julklappar från pojkarna Skogly blev i år en rödlökschutney att servera t ex på ett kex med ost eller till en köttbit. Jag hade nog dubbla mängden socker och lät den sjuda dubbla tiden också, så min blev mer som karamelliserad rödlök (which I love).


Rödlökschutney

4 stora rödlökar
0,5 röd chili
0,5 dl olivolja
3/4 dl vit balsamvinäger
0,5 dl muscovadoråsocker (funkar med både ljust och mörkt)

Skiva löken tunt. Finhacka chilin. Stek i oljan tills löken mjuknat. I med vinäger och socker. Låt sjuda i ca 15 minuter. Smaka av med salt.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Låter som något helt i min smak!

    SvaraRadera
  2. Vad mumsigt det ser ut! Hoppas att det faller gumodern i smaken.

    SvaraRadera