Ett gott recept från Guldkorn. Blåbären torkade jag i några timmar på cirka 50 grader.
Nu kamrater...är det JULLOV!!!
Vaniljfudge med blåbär
Ca 36 bitar
1 dl vispgrädde
3 dl strösocker
100 g smör
1 msk honung
75 g vit choklad, riven
½ tsk vaniljsocker
1 dl torkade blåbär
Blanda grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock glansig smet. Låt koka till 125° eller gör ett kulprov. Låt kolan svalna något och rör i riven choklad och vaniljsocker. Häll upp massan i en liten pappersklädd smord form (ca 12x12 cm). Strö blåbären över fudgen. Ställ i kylen. Skär med en vass kniv till fyrkantiga bitar när den svalnat.
-Mama Skogly ♥
Mums och fint och gott att ha blåbär i!
SvaraRadera