tisdag 15 januari 2013

Fiskgratäng med varmrökt röding och västerbottensost

En god middag efter inspiration från Lisas godbitar. Servera med kokt potatis eller ris om ni vill och sallad.


Fiskgratäng med varmrökt röding och västerbottensost

1 varmrökt röding
3 dl grädde
citronsaft
1 purjolök
2 msk basilika
2 tomater
persillade
salt och peppar
riven västerbottensost

Ta loss fiskköttet och lägg i gratängform. Strimla purjo och lägg på. Pudra över fryst, hackad basilika och persillade. Slå över grädden och pressa över lite citron. Skiva tomater och lägg ovanpå. På med osten och gratinera på 225 grader i ca 20 minuter, tills osten ser gyllenbrun ut.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Fiskgratäng med röding och Västerbottensost kan ju inte bli fel! Gott gott! :-)

    SvaraRadera
  2. Vilket gott recept! Det sparar jag på en gång!
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera