fredag 18 januari 2013

Kesoplättar med västerbottensost serverade med goooda tillbehör

Hittade ett recept på kesoplättar hos 56kilo så jag testade att kicka ner riven västerbottenost och steka. Blev ju huuuur gott som helst. Serverade dem med creme fracihe, sikrom, hackad rödlök, avocado, crab sticks och dill. Crap a di dooodle!


Kesoplättar med västerbottensost

1 portion – (2-4 plättar)

1 ägg
125 g keso (1/2 liten burk)
0,75 msk fiberhusk
en nypa salt eller herbamare
0,75 dl riven västerbottensost

Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund, klicka ut i panna med smält smör. Stek på ganska svag värme en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.
Låt dem få yta undertill,vänd dem och platta ut dem med stekspaden, vänd dem några gånger till så de är gyllengula och krispiga.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Oh, vad gott och lyxigt! :) Perfekt fredagsmat eller lördagsmys-frukost kanske? :)
    Ha en toppen lördag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vad gott det låter med kesoplättar! Ha en fin dag!

    SvaraRadera