söndag 27 januari 2013

Musselsoppa med oregano

Jag hade tänkt köpa musslor i nät till den här bad boyen men det fanns inte. Så det blev frysta utan skal istället. Inte lika festligt, men det funkade. Gott! Jag gillar´t.


Musselsoppa med oregano

1 pkt Tulip tärnad bacon
1 stor vitlöksklyfta
5 cm purjo
färsk oregano
1 tomat
1 pkt ICA blåmusselkött 200 g
2 dl grädde
2 msk vitt vin
röd fryst chili
1,5 dl vatten
0,5 fiskbuljongtärning

Fräs baconet och lägg åt sidan. Skär tomaten och gröp ur det vattninga. Skär i mindre bitar. Anska och skär purjon. Riv vitlöken. Fräs detta och chili i smör tills det mjuknar. I med vin. På med vatten och grädde. I med oreganon och fiskbuljong. Smaka av med salt och peppar. I med musslorna och låt dem bli varma. Häll upp i skålar och strö över baconet. Servera med ett gott bröd om du vill.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Om man gör den med musslor i skal, åker de i på samma ställe då? Eller förkokar du dem nåt innan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle stoppa i dem alldeles i slutet, på med lock och koka i 3-4 minuter tills de öppnar sig. Släng de som inte öppnar sig.

      Radera