onsdag 16 januari 2013

Passionsfruktscurd

Ett gott pålägg eller att ha i efterrätter av olika slag.


Passionsfruktscurd

1 stor burk

8-10 små passionsfrukter eller 4 stora
ev. 1 citron
2 ägg
2 dl råsocker, strö
100 g kylskåpskallt smör

Dela frukterna och skrapa ur fruktköttet. Värm upp det i en panna, men låt det inte koka. Rör runt i 3-4 minuter tills en del av kärnorna har släppt ifrån sig vätska och fruktkött. Tillsätt eventuellt lite vatten. Få loss saften från kärnorna genom att med en sked pressa allt genom en sil. Dryga ut med citronjuice om du inte får ihop till 1 dl saft.

Vispa ägg och socker pösigt. I med fruktsaften. Häll äggsmeten i kastrull och värm på låg värme. Var försiktig med värmen så det inte stelnar. Rör oavbrutet i ett par minuter tills krämen blivit tjock och pösig. Dra bort från värmen. Klicka i smöret under omrörning. Låt svalan för st i rumstemperatur sedan i kylen.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Passionsfrukt är gott och jag kan tänka mig att curden är jättegod!

    SvaraRadera
  2. Låter väldigt spännande! Och så fräscht och gott också! :)
    Ha en toppen torsdag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera