söndag 6 januari 2013

Potatis med smakrik fyllning

Ett recept från en gammal Buffé. Om man vill kan man äta den som ensamrätt men den är även god tillsammans med en köttbit och lite kryddsmör. Mums!


Potatis med smakrik fyllning

6 stora potatisar
350 g champinjoner
3 vitlöksklyftor
8 tunna skivor rökt fläsk eller bacon
100 g smör
1 dl grädde
1 knippe gräslök
några nävar riven ost
salt och peppar

1.Sätt ugnen på 200°C.
2.Skölj och torka av potatisen. Baka i 1-1 1/2 timme i ugn tills den är mjuk.
3.Ansa och hacka svampen. Stek i lite smör tills den börjar få färg. Hacka vitlöken och lägg i den. Fräs en kort stund. Ta upp.
4.Skär fläsket i små bitar och stek det knaprigt. Tillsätt svampen.
5.När potatisen är färdig, skär av ett "lock" och gröp ur den med en liten sked. Mosa innehållet grovt med en gaffel, tillsätt smör och grädde. Blanda i fräset. Hacka gräslöken och blanda ner. I med riven ost. Smaka av med salt och peppar.
6.Fyll potatisarna med moset och ställ i ugnen några minuter för att bli varma.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Låter otroligt smaskigt! :)
    Ha en underbar söndag!
    Jag börjar jobba imorgon!
    När börjar du?
    Kram

    SvaraRadera