lördag 16 februari 2013

Ädelfyllda champinjonhattar

Ett recept från Spisa.nu. Dessa bjöd jag även på som tilltugg igår. Är man nötallergiker så hoppar man över nötterna.



Ädelfyllda champinjonhattar

Ger 4 st/portion

24 champinjoner (färska)
100 g Kvibille gräddädel
1 msk citronjuice
1,5 msk grädde
0,5 dl hackad persilja
50 g valnötskärnor
1 krm svartpeppar

Tillagning (20 min )

1.Bryt av svampfoten så att det bildas ett fördjupning i hatten. Ställ hattarna med den kupade sidan nedåt i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°C.
2.Hacka nötter och persilja. Finhacka svampfötterna. Pressa citronsaft och blanda med svamphacket.
3.Mosa ost med en gaffel och blanda med grädde. Krydda med peppar. Blanda ostmos med svamphack, hackad persilja och hackade nötter.
4.Fördela blandningen i svamphattarna.
Gratinera mitt i ugnen i 7-10 min.
Servera svamparna lätt avsvalnade.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Mmm...vad mumsigt! :)
    Valnötter och chanmpinjoner är så gott ihop! :)
    Ha en toppen helg!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera