torsdag 21 februari 2013

Gratinerade champinjoner med parmesankryddsmör

Nu är det helg! Äntligen! Det blev en lång dag igår med föräldramöte och sen en resa till Ursviken för att hämta barnen hos Nicke och Ida. Men jag har sovit gott inatt och är laddad för en massa mumsig mat i helgen. Det blir bl a hemmagjord pizza, grillat och en fläskfilégryta. Hoppas ni får en fin helg, kära läsare!

Dessa puppies blev goooda! Perfekt tillbehör till t ex grillat eller en stekt köttbit.



Gratinerade champinjoner med parmesankryddsmör

ett gäng champinjoner

Kryddsmör:
30 g smör
1 tsk tomatpuré
chiliflakes (kan uteslutas)
1 vitlöksklyfta
persilja
1,5 dl parmesan, grovt riven
salt och peppar

Låt smöret bli rumsvarmt. Blanda ihop allt till kryddsmöret.
Ta bort svampstammen och fyll svamparna med smöret. Skjuts in i ugnen på 225 grader i cirkus 10 minuter.

-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Vi tycks ha liknande smak, för de här är också något jag gillar massor :)

    SvaraRadera
  2. Oj, oj, oj, vad smarrigt! Bokmärker inlägget på en gång! Allt är ju precis i min smak! Mums! Tack för ett gott recept!
    ha en toppen fredag!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Mmm, måste komma ihåg att göra sånna där snart! Har sett flera olika varianter av dem, alla ser lika smarriga ut.

    SvaraRadera