onsdag 20 februari 2013

Chokladmousse med cointreau

Ikväll är det föräldramöte på jobbet så det blir en all nighter, så att säga. Så vi startar dagen med nåt sött.

Lördagens efterrätt, en krämig chokladmousse. Det blir lite kolisar med likören, men man kan ju göra mindre portioner om man är känslig.



Chokladmousse med cointreau

4 port

100 g mörk choklad
2 äggulor
0,5 dl kaffe
en skvätt cointreau
2,5 dl grädde

Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. I med äggulorna en i taget och rör tills det blir en slät smet. Vispa grädden löst. Blanda i chokladen. I med kaffe och en skvätt likör. Häll upp i fina glas. Låt stelna i kylen några timmar. Servera med grädde och färska hallon.



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Vad gott det låter! Älskar kaffesmak i chokladefterrätter! :)
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Så gott med apelsinlikör till chokladsmaken, kaffet låter som ytterligare en kick för smaken!

    SvaraRadera