tisdag 12 februari 2013

Pan­nacot­ta med gra­na­täpp­le och rostad kokos

Jobbade över igår och var inte hemma förrän sju. Har inte sovit bra på tre nätter så jag känner att orken är på upphällning...

Så idag bjuder jag på ett recept som ni faktiskt kan hoppa över. Ett recept från Allt om mat som inte alls var nån höjdare. Man jag kan tipsa er om frysta granatäppelkärnor. Smidigt som rackarnsch!


Pan­nacot­ta med gra­na­täpp­le och rostad kokos

6 pers

3 st gelatinblad
1 burk kokosmjölk, (400 ml)
2 dl vispgrädde
3 msk strösocker eller sötningsmedel
2 msk citron, pressad
3 msk vit rom, eller malibulikör (kokoslikör)

Tillbehör

1 st granatäpple
0,5 dl kokos, riven

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp kokosmjölk, grädde och socker i en kastrull och låt sjuda ca 1 minut.
2. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i kokosmjölken. Tillsätt citronsaft och rom.
3. Låt blandningen stå ca 30 min, rör om då och då. Häll smeten i formar och täck med plastfolie. Ställ i kylen ca 6 timmar.
4. Rosta den rivna kokosen i en torr stekpanna. Rör om då och då.
5. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Lägg granatäppelkärnor på toppen av pannacottan och strö rostad kokos runt om. Servera genast.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Jag visst inte att man kan köpa frysta granatäppelkärnor, toppen ju!

    SvaraRadera
  2. Hoppas du får tid att sova ut! Det värsta jag vet att inte få tillräckligt med sömn! :(
    Frysta granatäppelkärnor är ju perfekt! Så smidigt! Brukar också köpa de!
    Ha en fin kväll!
    Och var rädd om dig!
    Kramar!
    ///Lana

    SvaraRadera
  3. Det är toppen med granatäppelkärnorna som man kan köpa frysta! Tyvärr har jag inget tips när det gäller ditt problem ovan.

    SvaraRadera
  4. Okej då, då hoppar vi över den pannacottan, bra tips det också:) Men granatäpplekärnor i frysen, det ska vi inte hoppa över!
    Hoppas din sömn blir bättre så du kan få bli utvilad

    SvaraRadera