Även den här godingen fanns med på plocktallriken. Gott! Receptet är från Lantliv Mat & Vin.
Sallad med rostad pumpa & chèvre
4 port
ca 400 g pumpa
2 msk rapsolja
Pesto:
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk färskpressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
2 dl grovt riven parmesan
1 dl rapsolja
salt och peppar
(späd med 2 msk vatten när den är mixad)
Till servering:
100 g blandsallad
200 g chèvre
0,5 rödlök
Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur och skala pumpan. Skär i långa skivor. På med olja och rosta i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna. Rosta frön och kärnor till peston i torr stekpanna tills de fått lite färg. Mixa ihop peston. Späd med 2 msk vatten. Fördela salladen, på med pumpa, rödlök och ost. Ringla över peston, servera!
-Mama Skogly ♥
Nu blev jag sugen! Salladen ser så god ut!
SvaraRadera