Vi fortsätter kycklingtemat eftersom jag hade kycklingben över från igår. Hejsan hoppsan lillebror! Gotti gotti!
Kycklingpanna med paprikaost och champinjoner
2 port
4-6 kycklingben
grillkrydda
smör
1 burk hela champinjoner 184/114g
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
0,5 kycklingbuljongtärning
1,5 dl grädde
0,5 pikantost (ca 60 g)
fryst persilja
Tina kycklingbenen.
Smält smör i en stekpanna och i med kycklingen.
Krydda med grillkrydda. Bryn dem runt om.
I med svampen och riv i vitlöksklyftan.
Slå över vattnet och i med buljongtärningen.
Låt koka 10 minuter under lock.
Vänd benen och låt det koka ytterligare 10 minuter.
Slå på grädde och klicka i osten. Låt puttra ytterligare 10-15 minuter under lock.
Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Pudra över fryst persilja.
Servera med t ex tagliatelle, klyftpotatis eller en sallad.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar