
Avocadotartar med lax och forellrom
4 port, ca 25 minuter
3 avocado
1 liten rödlök
1 röd chilifrukt
150 g kallrökt lax
citronsaft från en halv citron
1 burk forellrom
Persiljeolja:
1 knippa persilja
1 dl olivolja
salt
Mixa persiljeblad med olja till en slät sås. Smaka av med salt.
Finhacka löken. Hacka chilin. Skär laxen i små tärningar.
Skär två avocador i fina tärningar och mosa den återstående grovt med en gaffel. Blanda tärningar och mos med citronsaft, rödlök och chili. Smaka av med salt.
Forma avocadoröran till en tartar på varje tallrik. Garnera med forellrom och lägg laxtärningar runtom. Ringla på oljan och pynta med persiljeblad.

-Mama Skogly ♥
Gud, vad gott! Helt i min smak! Mums!
SvaraRaderaHa en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Mums, skulle älska detta! Väldigt fint dessutom :)
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.se