tisdag 12 mars 2013

Köttfärsomelett i långpanna

Den här har jag bloggat om förut, men den förtjänar ännu ett inlägg, särskilt med tanke på att jag verkar fått ett gäng nya läsare. Trevligt. Välkomna! Har man färdig köttfärssås så går det här geschwint. Idag gjorde jag den här i portionsfomar istället. Då blir dock gratineringstiden snäppet längre. Servera med en god sallad och tzatziki. Mums!



Köttfärsomelett i långpanna

4 port

4 ägg
1 dl grädde
pizzakrydda
örtsalt eller salt

400 g köttfärssås ELLER
400 g köttfärs
Piffi allkrydda
vitlök
0,5 köttbuljongtärning
peppar

2 dl riven Västerbottenost
1 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
pizzakrydda
salt och peppar
ett gäng cocktailtomater

Blanda ägg, grädde, pizzakrydda och örtsalt. Häll i långpanna, inte för stor. In i ugnen på 200 grader i 8-10 minuter, tills den tagit ihop, nästan helt.
Stek köttfärsen och gör en köttfärssås, eller ta fram om du har rester i frys eller kyl. Ta ut långpannan och slå på köttfärssåsen över omeletten.
Blanda grädde, creme fraiche, riven ost, pizzakrydda, salt och peppar och slå över köttfärsen. Dela tomaterna och lägg överst. Höj temp till 225 grader och in i ugnen ca 10 minuter.











-Mama Skogly ♥

1 kommentar: