onsdag 6 mars 2013

Lövbiff med västerbottenssmör och senapskokt kålrot

Men ojsan snojsan vilken goood middag. Det här borde ALLA prova!



Lövbiff med västerbottenssmör och senapskokt kålrot

4 port

Lövbiffen:

ca 8 skivor lövbiff
salt
peppar

Smält smör och stek HASTIGT på bägge sidor. Salta och peppra. (Stek köttet just innan ni ska äta.)

Västerbottenssmör:

en stor klick smör
riven västerbottensost

Blanda ihop och ställ kallt.

Senapskokt kålrot (56kilo):

4 portioner:

1 kålrot
2 msk dijonsenap
2,5 dl vispgrädde
salt, svartpeppar

Skala och skär kålroten i centimeter stora bitar.
Rör ut senap i grädden, salta och peppra och blanda ner i kålroten. Koka på svag värme i ca 15 minuter, rör emellanåt.



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Oh, så gott! Mums! Västerbottenostsmör låter ju otroligt smaskens! :)
    Hoppas det går snart att komma in på min blogg! :)
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Senapskokt kålrot ska vi äta i helgen. :-)
    Västerbottensmör... mmmmmmm, låter gudomligt gott! Sätter på "att-prova"-listan.

    SvaraRadera
  3. Oh, senapskokt kålrot låter smaskens!

    SvaraRadera