torsdag 7 mars 2013

Skagenröra i parmesankorg

Ännu ett recept, stulet från Två små kök, en himla fin blogg. Supergott var det också!



Mannerströms skagenröra, 4 portioner
300 g räkor med skal
2-3 msk hackad dill
4 tsk ishavsrom
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
Salt och svartpeppar
Cayennepeppar
2 tsk pressad citronsaft
2 msk finhackad rödlök

Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda i en skål med dill, ishavsrom, majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt, svartpeppar, cayennepeppar, citronsaft och rödlök.

Parmesankorgar, 4 st
4 dl grovriven parmesanost

Gör en korg i taget, 1 dl per korg. Värm upp en teflonpanna till medelvärme. Bred ut 1 dl ost i pannan i ett tunt lager och forma till en cirkel. Låt osten smälta och liksom bubbla sig lite tills du ser att den får lite färg, det tar några minuter. Lyft pannan av värmen och vänta någon minut. Börja sedan försiktigt att peta i kanten med stekspade och lyft hela när du märker att osten har stelnat lite och går att hantera. Lägg den snabbt över ett upp- och nedvänt glas eller liknande som har den storlek och form du önskar på korgen. Du behöver åtminstone 2 cm "häng" runt om för att kunna forma en korg. Medan osten är varm, tryck ner överhänget runt glaset (gärna med en bit papper som skydd - både varmt och flottigt) så att en korg formas. Låt sitta kvar på glaset tills det stelnat och svalnat. Upprepa med resten av osten tills du har fyra korgar.

Vid servering
Strimla isbergssallad och lägg i botten på varje parmesankorg. Fördela skagenröran ovanpå salladen och garnera med citronskivor och dill.







-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Det här ser supersnyggt ut och måste smaka underbart! Perfekt förrätt! Jag har liknande fat, fast rosa :)

    http://bakasockerfritt.se/

    SvaraRadera
  2. Mmm...smaskelismaskens! :)
    Sdan korgar brukar jag också göra då och då! Kanske blir det idag? :)
    Räkröran åt jag faktiskt igår! Såååå gott! :)
    Ha en toppen fredag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera