tisdag 28 maj 2013

Potatisplättar med räkor & rom

Lyxade till det med denna rätt till lunch ute i solen igår. Ljuvligt! Kanske som förrätt på midsommarafton?

Tips: Stek plättarna och ha dem som tillbehör till grillat. Men räkna då med två potatisar per person.



Potatisplättar med räkor & rom

2 lunchportioner eller 4 förrätter

2 stora potatisar
1 ägg
1 dl västerbottensost
italiensk salladskrydda eller örtsalt
flingsalt
svartpeppar
smör att steka i

Tillbehör:
creme fraiche
räkor
rom
salladslök
citron
dill
tomat
ruccola

Koka potatisen och mosa ihop med ägg, ost, salt, peppar, krydda. Forma till plättar och stek i smör på bägge sidor. Servera med goda tillbehör.

-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Mmm...smaskens! :) Så gott med räkor!
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Potatisplättar låter ju gott, tror faktiskt att jag aldrig ätit sådana. Ha en fin dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De var goda. Ha en fin dag du med!

      Radera