tisdag 28 maj 2013

Potatisplättar med räkor & rom

Lyxade till det med denna rätt till lunch ute i solen igår. Ljuvligt! Kanske som förrätt på midsommarafton?

Tips: Stek plättarna och ha dem som tillbehör till grillat. Men räkna då med två potatisar per person.



Potatisplättar med räkor & rom

2 lunchportioner eller 4 förrätter

2 stora potatisar
1 ägg
1 dl västerbottensost
italiensk salladskrydda eller örtsalt
flingsalt
svartpeppar
smör att steka i

Tillbehör:
creme fraiche
räkor
rom
salladslök
citron
dill
tomat
ruccola

Koka potatisen och mosa ihop med ägg, ost, salt, peppar, krydda. Forma till plättar och stek i smör på bägge sidor. Servera med goda tillbehör.

-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Mmm...smaskens! :) Så gott med räkor!
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Potatisplättar låter ju gott, tror faktiskt att jag aldrig ätit sådana. Ha en fin dag.

    SvaraRadera