Receptet är från Jennys matblogg.
Chokladcheesecake med tryffeltäcke
200 gram färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
3 / 4 pkt digestiv
50 gram smält smör
Chokladtryffel :
200 gram mjölkchoklad
1 1/2 dl grädde 3 msk smör
Gör så här :
Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter. ( ca 20- 22 cm. ) Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Viktigt att äggviteskålen är riktigt ren och torr. Annars går det inte vispa dem tillräckligt fluffigt. Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet. Vispa grädden i en annan skål och vispa den till ett ganska hårt skum. Vispa sedan äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner denna i smeten också. Rör ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig. Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen.
Då kan du börja med chokladtryfflen: Bryt chokladen, i mindre delar. Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull, häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät. låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken.
Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten innan du serverar. Ta fram den en kvart innan den ska serveras.
-Mama Skogly ♥
Åh, så du frestas :) Ser jättegott ut!
SvaraRaderaDet brukar ju du också göra, så jag ger bara igen! ;)
RaderaVilken goding! Mums! Mycket frestande! Dreglar! ;)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Du med! Kram!
Radera