torsdag 27 juni 2013

Kokos- och hallonstubbe

Paulinas efterrätt till midsommarafton. Hon hade dock gjort den med jordgubbar. Gillarrrr!



Kokos- och hallonstubbe

6 äggvitor
3 dl socker
3 1/2 dl riven kokos
4 msk potatismjöl

Fyllning
4 dl vispgrädde
250 g hallon (färska eller frysta)

Så här gör du- texten är avsedd för 10 bitar.
1.Sätt ugnen på 175ºC.
2.Ta fram ev frysta hallon.
3.Rosta 2 1/2 dl av kokosen i en stekpanna under omrörning. Ta från värmen.
4.Vispa äggvitorna med 1 dl av sockret till en maräng. När marängen är fast och glansig så häll i resten av sockret och vispa ytterligare 2 minuter.
5.Blanda rostad kokos och potatismjöl. Vänd ner blandningen i marängen.
6.Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
7.Spritsa smeten i långa strängar tätt bredvid varandra. Spritsa så att strängarna går parallellt längs med plåtens långsida. Eller bred ut smeten till en rektangel, ca 30 x 40 cm.
8.Strö över resten av kokosen.
9.Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Marängen ska inte bli för torr.
10.Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av papperet från bottnen och låt den svalna. Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare 5 minuter liggande upp och ner.
11.Fyllning: Vispa grädden fast. Bred ut grädden över marängbottnen. Sprid ut hallonen.
12.Rulla till en fast rulle med hjälp av papperet. Se till att skarven hamnar nedåt så håller rullen ihop.
13.Ställ i kylen fram till servering. Servera som hel stubbe eller som bakelser.

(recept från ICA)



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Så mycket gott du bjuder på hela tiden :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fast här var det faktiskt en gästkock. Men jag delar gärna med mig av goda recept! :)

      Radera
  2. Mmm...smarrigt! Gillar allt med kokos! :)
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera