lördag 29 juni 2013

Ost- och skinksnurror

Ännu ett recept från Två små kök. Anette gjorde dessa till grillbuffén på midsommar. Eftersom hon inte äter kött gjorde hon några med champinjoner istället.



Ost- och skinksnurror

20 bröd
50 g jäst
3 dl kall mjölk
3 msk rapsolja
2 msk flytande honung
8 dl vetemjöl (give or take har jag lärt mig för att få "rätt" konsistens)
1 tsk salt
Ett uppvispat ägg till pensling innan gräddning

Till den supergoda fyllningen
250 g kesella naturell
1 msk dijonsenap
1/2 dl hackad rödlök
150 g riven västerbottenost
1 dl hackad persilja
200 g riktigt god rökt skinka i strimlor

Smula jästen i en bunke. Häll i kall mjölk och rör ut jästen tills det är slätt. Tillsätt övriga ingredienser till brödet (utom ägget till penslingen) och knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.

Förbered ingredienserna till fyllningen. Blanda kesella, senap, lök, ost och persilja i en skål.

Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta, ca 30 x 40 cm. Bred hälften av ostkrämen på respektive platta. Rulla ihop plattorna till en rulle - skär bort ändarna om de är lite ojämna. Skiva rullarna i 10 bitar vardera och lägg i bullformar

Ställ bullarna på en plåt eller skärbrädor. Täck över med duk och jäs ca 30 minuter. Ta bort duken och täck bullarna med folie. Ställ sedan in dem i frysen för att - just det - frysas in.

När bullarna ska gräddas, ställ ugnen på 225 grader. Ta ut det antal bullar du önskar och låt de stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Ställ dem på en plåt, pensla med lätt uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 12-14 minuter.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Praktiska att ha på picknick också. Ha en skön söndag!

    SvaraRadera