fredag 19 juli 2013

Försommarpaj med lime och jordgubbar

Vi hade surströmmingsskiva i Ostvik i lördags och hade då efterrättsbuffé. Här kommer Kajsas bidrag från "Klockan åtta hos stjärnorna" som var Bindefeldts efterrätt. Sött och syrligt.

Sen var jag på överraskningsmiddag igår som var helt fantastisk. Men mer om det lite senare.



Försommarpaj med lime och jordgubbar

"Jordgubbspaj med lime och kondenserad mjölk. Ett enkelt recept som inte kräver någon ugn, påminner om cheesecake. Bör ätas samma dag som den lagats."

Pajbotten
125 g smör
200 g digestivekex

Fyllning
800 g kondenserad mjölk
4 lime, pressad saft samt skal från 3 av frukterna

Till garnering
jordgubbar, skivade
röda vinbär
hallon

Jordgubbssås
250 g jordgubbar
1 msk florsocker

1. Pajbotten
Smält smöret i kastrull.

2. Krossa digestivekexen noga i dubbla plastpåsar. Blanda smöret och kexsmulorna.

3. Tryck ut degen noga i en form med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter.

4. Fyllning
Rör ihop kondenserad mjöl med det rivna limeskalet och limesaften. Häll fyllningen i pajskalet och ställ pajen i kylen för att stelna.

5. Garnera pajen med skivade jordgubbar precis innan den serveras.

6. Jordgubbssås
Mixa jordgubbarna och pressa igenom en sil.

7. Blanda jordgubbssaften med 1 msk florsocker och servera såsen vid sidan av pajen.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: