lördag 24 augusti 2013

Bakad purjolök med stuvade kräftstjärtar och västerbottensost

Bjöd Anette på den här till förrätt. Yummy for my tummy! Löken bara smälter i munnen.



Bakad purjolök med stuvade kräftstjärtar och västerbottensost

4 port
2 stora purjolökar
150 g kräftstjärtar
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 msk vetemjöl
25 g smör
1 kruka dill
100 g västerbottensost
salt
olja

Gnid in purjon med salt och olja, baka i ugnen på 225 grader tills den blivit mjuk (ca 40 min). Ta ut och dela på längden.
Fräs smör och mjöl utan att ge färg, i med mjölk och grädde under vispning. Låt koka 5 minuter.
Smaka av stuvningen med salt och 1 kruka finhackad dill. Vänd till sist ner kräftstjärtarna.
Placera stuvningen på snittytan av löken och toppa med osten.
(Recept från Mitt kök)



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer: