söndag 25 augusti 2013

Kantarellrisotto med halloumi

Jag har gått och fått en muskelinflammation i axeln och har MEGAONT. Har stora problem med sömnen eftersom det värker hela tiden och det inte går att hitta någon sovställning. Tror jag sovit cirkus 3 timmar inatt. :( Men nog om detta. Ha en vecka, kamrater!

Jag älskar risotto. Det är bara sååå gott. Den här blev både krämig och salt.



Kantarellrisotto med halloumi

4 port
300 g ansade kantareller
1 msk smör
2 rödlökar
4 dl avorioris
1 msk olivolja
9 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 grönsaksbuljongtärningar
1 halloumiost
2 dl riven parmesan
svartpeppar

Fräs svampen i smör och lägg åt sidan. Hacka löken och fräs i samma fett på svag värme tills den mjuknar. Lägg åt sidan.Fräs riset i olivolja. Koka upp vatten och vin med buljongtärningarna. Låt puttra hela tiden. Häll 1-2 dl av buljongen i riset och sjud på svag värme under långsam omrörning tills riset absorberat vätskan. I med mer vätska decilitervis och upprepa. Rör hela tiden. Smaka av när buljongen börjar ta slut. Riset ska vara mjukt och krämigt med en aningen fast kärna. Annars får mer sjudande vatten tillsättas. Stek skivad halloumi i smör på hög värme med svamp, lök och parmesan blandas ner i risotton. Servera på dirren.
(recept från Mitt kök)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Aj då...hoppas ont går över snart!
    Risotto låter otroligt gott! Mums!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera