Här kommer en himla god dressing. Receptet hittade jag hos Gröna Johanna, men det är tastebylouise i original.
Godaste caesardressingen
4 portioner
Tid: 45 minuter
500 g kycklingfilé, putsad
8 skivor bacon, strimlad
3 romansalladshuvuden, skurna och sköljda
1,5 dl parmesanost, riven för garnering
3 skivor ljust bröd, tärnat
2 msk olivolja för stekning
Salt
Nymald svartpeppar
Dressing
2 äggulor
3 dl matolja
0,5 msk dijonsenap
1 msk kapris med spad
2 inlagda sardeller (kan uteslutas)
6-7 droppar worcestersås
1 dl parmesanost, riven
1 vitlöksklyfta
1,5 dl gräddfil
2 tsk citronsaft
Salt
Nymald svartpeppar
1. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingbitarna och bacon (knaperstekt) i ca 5-7 minuter.
2. Rosta krutonger med lite olja och salt i 175 grader tills de är krispiga och gyllene.
Dressing
1. Mixa alla ingredienser utan olja och gräddfil i en matberedare eller minimixer.
2. Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle under mixning. Rör sist i gräddfil.
UppläggningVänd romansallad med ca ¾ dl dressing eller mängd efter egen smak i en stor bunke. Lägg upp salladen i en djup tallrik och toppa med kyckling, bacon, krutonger och parmesanost. Njut!
Tips!Mängden dressing i det här receptet är väl tilltaget för att det är lättare att mixa en större sats. Det som inte används passar perfekt till grillat, clubsandwich eller andra sallader.
-Mama Skogly ♥
Låter gott! Game of thrones är så bra :)
SvaraRaderaTyvärr har jag sett sista avsnittet nu, så det känns lite tomt... Undrar hur länge man ska vänta på nästa säsong...
RaderaSå himla gott det låter med caesarsallad! Klar favorit! :)
SvaraRaderaNär börjar du jobba? På måndag?
Kram kram
//Lana
Jag börjar på tisdag. Gulp! Men jag är ledig fredagar, så jag mjukstartar med en tredagarsvecka. Du då?
Radera