onsdag 14 augusti 2013

Rabarberkompott med vit chokladmousse

Anette hade med sig dessa till Obbola när vi var där med husvagnarna. Jag tror att det var hennes kompis Mia som gjort dem. De var MUMS! Ett bra recept när det är flera som ska äta. Nu blev fotot knallen schwartz, kolsvart för er som inte kan tyska ;), men det var mörkt, vi var i Obbola. Ja, ni hajar... Har ni rabarber kvar i trädgården, så skynda er och gör dessa!

Jag vill även passa på att hälsa några nya läsare välkomna!

Ha en god torsdag, kamrater!



Rabarberkompott med vit chokladmousse

10 port

1 kg rabarber
2 1/2 dl socker
2 apelsiner
1 tsk malen kanel
1 msk maizenamjöl
1 gelatinblad
200 g vit choklad
100 g vit choklad till servering
5 dl vispgrädde

1.Skala rabarbern. Skär i 5 cm stora bitar.
2.Lägg rabarbern en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel.
3.Koka försiktigt i 8-10 minuter. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten. Låt svalna.
4.Lägg gelatinbladet i kallt vatten några minuter. Hacka choklad.
5.Koka upp 1/5 av grädden i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen (lämna lite choklad till garnering).
6.Tillsätt gelatinbladet och rör tills det löst upp sig helt. Låt svalna.
7.Vispa resten av grädden. Vänd försiktigt ner chokladblandningen.
8.Fördela kompotten i portionsglas eller skålar. Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad.

-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut! Våra rabarber trivdes inte alls där vi hade dem så de dog, vilket betyder att det inte blev några rabarber alls i år för oss.

    SvaraRadera
  2. Åh, så gott. Rabarber tackar jag inte nej till :) Kram

    SvaraRadera