tisdag 13 augusti 2013

Gyllene gazpacho med melon & lime

Idag bjuder jag på ett efterlängtat recept. Det är nämligen så att Kajsa hade gjort denna till Kikkis fest och den blev väldarnsch uppskattad. Som tur är delar Kajsa med sig av det goda. Receptet är ur Systrarna Eisenmans mingelmat. Vill man ha den vegetarisk, byter man ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong.



Gyllene gazpacho med melon & lime

antal ca 15 glas

tid ca 25 minuter + 1 timme i kylskåpet

200 g gula tomater, skållade och urkärnade
2 msk finhackad rödlök
1 vitlöksklyfta, pressad
½ gul paprika, urkärnad
¼ honungsmelon, skuren i tärningar
½ röd chili, urkärnad och finhackad
½ dl tärnad gurka
1–2 lime, färskpressad saft
1 msk finhackad koriander
ca 4 dl kall hönsbuljong
salt och peppar

Kör tomater, rödlök, vitlök, paprika, melon och chili i matberedare eller med stavmixer. Tillsätt gurka, lime, koriander och buljong. Smaka av med salt och peppar.
Ställ gazpachon kallt tills den ska serveras, i minst 1 timme. Fördela i kylda snapsglas. Servera direkt.





-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar