fredag 23 augusti 2013

Rårakor med romsås

Lördag, baby! Maken jobbar på en mässa hela dagen och jag ska förbereda för plankstek. Det hör hösten till.

Till det här serverade vi även räkor, en god ost och suovasrökt lax och på sidan om åt vi brietårta med hjortronsylt. Mums!



Rårakor med romsås

4 port

1 kg potatis
lite gul lök
1 tsk salt
3 msk smör

Skala och riv potatisen och löken grovt. Blanda med salt. Klicka ut smeten i smör i en stekpanna till tre tunna rårakor åt gången. Stek på medelvärme ca 2 min på varje sida. Servera med såsen.

Romsås

1 burk creme fracihe
1 burk sikrom
0,5 finhackad rödlök
citronsaft
salt och peppar

Blanda ihop ingredienserna och servera till rårakorna.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar